Κλείνουν από σήμερα οι Ιεροί Ναοί στη Μεγαλόνησο , σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενώ αναμένεται πλέον απόφαση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου για το αν θα λειτουργεί μόνο ο ιερέας και ο ψάλτης ή καθόλου.

Από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι την 13η Απριλίου «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής».
«Λάβαμε έγκαιρα μια σειρά μέτρων που προκάλεσαν πικρία και αναστάτωσαν μια μερίδα του συνόλου», είπε.
«Παρά τα μέτρα που πήραμε, τις θυσίες χιλιάδων εργαζομένων, τον πόνο των γονιών για τα παιδιά τους που παραμένουν στο εξωτερικό, παρατηρούνται συμπεριφορές απειθαρχίας, έλλειψης αυτοσεβασμού και ευθύνης που εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο το σύνολο του πληθυσμού», ανέφερε ο ΠτΔ.
Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή Κύπρου με ανακοίνωσή της προ δεκαημέρου καλούσε τους πιστούς να απέχουν για διάστημα τριών εβδομάδων, μέχρι τις 10 Απριλίου, από τις Ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε ανακοίνωση ανέφερε ότι οι Χαιρετισμοί κάθε Παρασκευή θα μεταδίδονται τηλεοπτικά από το ΡΙΚ, ενώ οι καθημερινές λειτουργίες θα μεταδίδονται από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Την ίδια ώρα απήθυνε κάλεσμα προς «όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πατρίδας μας να εντείνει τις προσευχές του προς τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας, όπως συντμήσει τον χρόνο αυτής της δοκιμασίας και εξέλθουμε ως τάχιστα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.