Για την Κυριακή πέντε Φεβρουαρίου, κλείδωσε η διεξαγωγή του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών του 2023. Αυτό αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχαν αρμόδιοι της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος γύρος των Προεδρικών Εκλογών θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 12 Φεβρουαρίου. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, η υποβολή υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει στις 5 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε όπως ο εκλογικός κατάλογος για εγγραφή νέων ψηφοφόρων να παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου. Όπως έγραφε και νωρίτερα σήμερα ο REPORTER, στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, για πρώτη φορά, οι νέοι εκλογείς θα μπορούν να εγγραφούν με πολύ απλές διαδικασίες, ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σενάρια για τις ημερομηνίες των Προεδρικών-Πώς επηρεάζονται από τα καρναβάλια

Αυτό αναμένεται να βοηθήσει ως ένα βαθμό την εγγραφή νέων ψηφοφόρων και ταυτόχρονα να συμβάλει στη μείωση των ποσοστών αποχής αποχής.

Σημειώνεται πως η 27η Δεκεμβρίου θα είναι και η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους οι πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.