Έξι πιστοί καταγγέλθηκαν σήμερα Κυριακή (13/12) από την Αστυνομία, καθώς μετέβησαν για εκκλησιασμό, κάτι το οποίο βάσει διαταγμάτων απαγορεύεται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από πληροφορίες, μέλη της μετέβησαν σε δύο εκκλησίες στον Αστρομερίτη και στο Ακάκι.

Στον Αστρομερίτη εντοπίστηκαν τέσσερις πιστοί εντός του Ιερού Ναού Αγίου Αυξιβίου και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Αστυνομία προέβη στην καταγγελία τους.

Στο Ακάκι καταγγέλθηκαν δύο πιστοί οι οποίοι επίσης εντοπίστηκαν εντός της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελεούσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για Ναούς που εντάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου.

Καταγγελίες πολιτών από την Αστυνομία οι οποίοι βρίσκονταν μέσα σε Εκκλησίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας – Στην επαρχία Λευκωσίας οι καταγγελίες

Σε 6 καταγγελίες πολιτών προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, καθώς παρά την απαγόρευση που υπάρχει, πιστοί κατήλθαν σε λειτουργίες σε δύο Εκκλησίες στην επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, καταγγέλθηκαν 4 πρόσωπα οι οποίοι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας βρίσκονταν εντός της Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΣΤΟ TWITTER

Άλλοι δύο πιστοί καταγγέλθηκαν μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Ακάκι.

Και οι δύο Εκκλησίες εντάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου.

Στο επίκεντρο των ελέγχων της Αστυνομίας και οι Εκκλησίες προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του διατάγματος που προβλέπει τέλεση λειτουργιών χωρίς την παρουσία πιστών.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης το Σάββατο και δόθηκαν οδηγίες στα μέλη της Αστυνομίας που συμμετέχουν στους ελέγχους, ώστε το πρωί της Κυριακής να είναι αυξημένες οι περιπολίες σε περιοχές όπου βρίσκονται ιεροί ναοί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρείται το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Ενώπιον των αρχών και οι δημόσιες τοποθετήσεις από πλευράς κάποιων ιερωμένων και άλλων που τάσσονται υπέρ της τέλεσης λειτουργιών στην παρουσία πιστών, κατά παράβαση του διατάγματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.