Κάτοικος του χωριού Πλατανιστάσα που υπάγεται στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Μόρφου καταγγέλλει ιερείς της περιοχής για απειλές και εκφοβισμό πιστών, σε σχέση με τα εμβόλια και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Λάμπρος Αχιλλέως γραμματέας του σωματείου Πλατανιστάσα είπε ότι ενημέρωσε μαζί με άλλους κατοίκους του χωριού την Ιερά Σύνοδο, για περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο πανηγύρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην παρουσία του Αρχιμανδρίτη Φώτιου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κυρίου Αχιλλέως ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης τους είπε ότι το εμβόλιο περιέχει δηλητήριο φιδιού και ιστούς από νεκρά παιδιά.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί τεράστια αναστάτωση ανάμεσα στους πιστούς.

Επίσης ο Αρχιμανδρίτης περιέγραφε ανάμεσα σε άλλα την θεία κοινωνία, την μετάνοια και τα λαδάκια ως υποκατάστατα για την πρόληψη του κορωνοϊού έχοντας ενώπιον του ένα ακροατήριο που αποτελείτο από ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ο κ. Αχιλλέως είπε ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν πρόκειται να ανεχθούν από οποιονδήποτε ιερέα να καλεί τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες στην εκκλησία. Είπε επίσης ότι υπήρξαν απειλές εναντίον ιερέων από συγκεκριμένο Διάκονο ότι αν καλούσαν τους πιστούς να φορούν μάσκες θα τους έκοβαν τον μισθό και θα τους έστελναν μετάθεση.

Ο κύριος Αχιλλέως τόνισε ότι κανένας ιεράρχης δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται την πίστη και την εμπιστοσύνη των πολιτών και να επιχειρεί να τους σπέρνει τον φόβο, να τους παραπλανεί και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι να κινηθούν νομικά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.