Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου ζητούν οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες για μοναστήρια που έγιναν επιχειρήσεις παρασκευής γλυκών, όπως λένε.

Φωνάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να παρέμβουν – Όσα καταγγέλλει στη Cyprus Times ο Αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου

Έξω φρενών οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες με μοναστήρια τα οποία όπως καταγγέλλουν κάνουν μπίζνες σε βάρος τους, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου Κώστας Χατζηχριστοδούλου, καταγγέλλει πως αρκετά μοναστήρια που εξοπλίστηκαν με σύγχρονα μηχανήματα αρκετών χιλιάδων ευρώ, παρασκευάζουν και πωλούν γλυκά κι άλλα εδέσματα, κάνοντας ουσιαστικά κακό στους επαγγελματίες του κλάδου και μαζεύοντας όπως λέει, «μαύρα» χρήματα.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον με αρκετά μοναστήρια να λειτουργούν ως κανονικά ζαχαροπλαστεία σε βάρος μας. Ουσιαστικά μιλάμε για «μαύρα» χρήματα-αφορολόγητα, χωρίς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και χωρίς να πληρώνουν ούτε ευρώ σε φορολογίες» καταγγέλλει.

Την ίδια ώρα ο κ. Χατζηχριστοδούλου διαμήνυσε πως το θέμα έθεσε και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου προ μηνών, ώστε να βρεθεί λύση καθώς η παράνομη, όπως λέει, επιχείρηση που έχουν στήσει μοναστήρια, δημιουργεί προβλήματα στους επαγγελματίες οι οποίοι χάνουν πελάτες.

«Γνωρίζουμε πως μοναστήρια κατέχουν σύγχρονα μηχανήματα τα οποία δεν έχουν ούτε ζαχαροπλαστεία νόμιμα. Αναλαμβάνουν ακόμη και λουκούμια για γάμους με μεγάλες ποσότητες που θα μπορούσαν αυτές να γίνουν από νόμιμες επιχειρήσεις. Παίρνουν εργολαβικά έξω από εκκλησίες και τα πωλούν ως «ευλογημένα» σε πιστούς. Ο Αρχιεπίσκοπος μας υποσχέθηκε πως θα δει το θέμα» είπε.

Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει, αντί οι μοναχοί και οι μοναχές να προσεύχονται έχουν στήσει κανονικές επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν τεράστια παράνομα έσοδα και κάλεσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν.

«Υποβαλλόμαστε σε ελέγχους από τις υγειονομικές υπηρεσίες, πληρώνουμε ΦΠΑ, ρεύματα, άδειες, ενοίκια και διερωτόμαστε πως μπορούν κάποιοι να δουλεύουν χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση. Τονίζουμε πως δεν έχουμε πρόβλημα ούτε με τη θρησκεία μας, ούτε με την εκκλησία, αλλά η δράση αυτών που έγιναν επιχειρηματίες ζαχαροπλάστες πρέπει να σταματήσει. Είναι κανονικές επιχειρήσεις δεν μιλάμε για μικρές ποσότητες. Δεν θα είχαμε πρόβλημα να παρασκευάζουν παραδοσιακά εδέσματα όπως παλιά, μέλι ή κάποια άλλα γλυκά παραδοσιακά, όχι όμως αυτό που έγιναν κανονικές επιχειρήσεις» είπε.

Ερωτηθείς πως προτίθεται να προχωρήσει η συντεχνία, είπε πως αναμένεται νέα συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε μέτρα και καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.