Σε τρίτο καθολικό απαγορευτικό εισέρχεται η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε μια προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του ιού στην κοινότητα και αναχαίτισης των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ από τις 05:00 την προσεχή Δευτέρα μέχρι τις 05:00 την 9η Μαΐου, είπε ο κ. Ιωάννου. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο με sms και έως ένα τη μέρα ανά άτομο. Οι πολίτες θα έχουν στη διάθεση τους ένα μήνυμα την ημέρα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις εννέα το βράδυ. Τα νέα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Μικρές εξαιρέσεις έχουν δοθεί για την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας θα επιτρέπεται μόνο για την Αναστάσιμη Ακολουθία το Μεγάλο Σάββατο (1η Μαΐου) η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί.
Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται μόνο για το Μεγάλο Σάββατο η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, στη βάση του πρωτοκόλλου.
Όλες τις υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, απαγορεύεται η παρουσία πιστών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας είτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο.
Το Μεγάλο Σάββατο για διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών στην Αναστάσιμη Ακολουθία, αντί στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στη 1 τα ξημερώματα (Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα).
Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η απαγόρευση μετακίνησης παραμένει ως έχει (9 το βράδυ).
Επίσης, κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), πέραν των μόνιμα διαμενόντων, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες ατόμων νοουμένου ότι προέρχονται μόνο από δύο οικογένειες και νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.