Με ηλεκτρονική εγγραφή και λήψη δωρεάν εισιτηρίου θα μπορεί κάποιος να μπει στο στάδιο ΓΣΠ για να προσευχηθεί και να γίνει κοινωνός της θείας λειτουργίας που θα τελέσει ο Πάπας Φραγκίσκος στις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αφίσα που κυκλοφόρησε, θα πρέπει κάποιος να εγγραφεί σε ιστοσελίδα που στήθηκε σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, να δει πληροφορίες για το πρόγραμμα του και να λάβει το εισιτήριό του.

Μάλιστα στο φόντο του λογότυπου που δημιουργήθηκε, είναι ο χάρτης της Κύπρου. Στα αριστερά, ο Πάπας Φραγκίσκος κοιτάζει τον Άγιο Βαρνάβα, τον προστάτη του νησιού. Δεξιά, ένα κλαδί ελιάς δεμένο σε ένα στάχυ σιταριού, σημάδια ειρήνης και κοινωνίας. Πάνω και κάτω, στα ελληνικά και στα αγγλικά, το μότο του αποστολικού ταξιδιού που είναι: «Στηρίζοντας ο ένας τον άλλον στην πίστη». Κάτω από αυτό, το κείμενο σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο και την ημερομηνία του ταξιδιού. Το λογότυπο παρουσιάζει τα πορτοκαλί και πράσινα χρώματα της κυπριακής σημαίας μαζί με το λευκό και το κίτρινο της σημαίας του Βατικανού. Η εγγραφή και λήψη εισιτηρίων γίνεται στη διεύθυνση: cypruspapalvisit.info

Στο μεταξύ, εννέα θα είναι οι ομιλίες και χαιρετισμοί του Πάπα Φραγκίσκου στις επισκέψεις του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, ενώ το ταξίδι του θα είναι το πρώτο χωρίς την Alitalia, αφού έχει πτωχεύσει. Παράλληλα, οι σχολιαστές αναφέρουν ότι οι δύο στιγμές κύριας συμβολικής σημασίας του ταξιδιού στην Κύπρο και στην Ελλάδα, θα είναι η συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λευκωσία και στη Λέσβο.

Οι «τελευταίοι και ξεχασμένοι», όπως αναφέρει το Βατικανό, είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Πάπα. Aπευθυνόμενος, και χθες σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε κέντρο υποδοχής των Ιησουϊτών στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «Εσείς γνωρίζετε καλά τι σημαίνει να ζει κανείς χωρίς δικαιώματα και ελευθερία. Πολύ συχνά βρίσκεστε αντιμέτωποι με ολική έλλειψη ανθρωπιάς και με την αδιαφορία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.