Ικανοποίηση για επαναπατρισμό από την Ιαπωνία των βημοθύρων του εικονοστασίου του Αγίου Αναστασίου της Περιστερωνοπηγής της κατεχόμενης Αμμοχώστου, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Πρόσθεσε πως είναι «με μεγάλη ικανοποίηση που ακούσαμε για τον επαναπατρισμό των βημοθύρων του εικονοστασίου της εκκλησίας του Αγίου Αναστασίου της κατεχόμενης Περιστερωνοπηγής Αμμοχώστου».

Ευχαρίστησε «όλους εκείνους που έχουν συμβάλει είτε, από παλαιότερα προετοιμάζοντας το έδαφος, γιατί στη συνείδηση εκείνων που είχαν τα βημόθυρα στην Ιαπωνία ήταν ότι πλέον τους ανήκε γιατί τα είχαν αποκτήσει νόμιμα» καθώς και το Τμήμα Αρχαιοτήτων «για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει σε συνεργασία με την Εκκλησία για την επαναφορά των βημοθύρων στη Κύπρο».

Πρόσθεσε πως «ένα κομμάτι του πολιτισμού μας επιστρέφει και πάλι στον δικό του τόπο. Ελπίζουμε και άλλα χαμένα, όχι μόνο από την εκκλησία του Αγίου Αναστασίου της Περιστερωνοπηγής, αλλά και από όλη την κατεχόμενη γη μας, να βρούνε το δρόμο της επιστροφής».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.