Μετά από μια μαραθώνια βραδιά και μια ψηφοφορία θρίλερ, μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η Ιταλία συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς. Μετά την ψηφοφορία η Ελλάδα κατετάγη στη 10η θέση με 170 βαθμούς, ενώ η Κύπρος στη 16η θέση με 94 βαθμούς.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Γαλλία με την Μπαρμπαρά Πραβί και το «Voilà», με 499 βαθμούς, την τρίτη θέση η Ελβετία με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι «Tout l’univers» με 432 βαθμούς.

Τον Φεβρουάριο, όταν και ανακοινώθηκε το τραγούδι με το οποίο θα συμμετείχε η Κύπρος, η Εκκλησία μαζί και χιλιάδες πιστοί αντέδρασαν έντονα ζητώντας την απόσυρση του.

«Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν τη βλασφημία. Είναι προσβολή για την Κύπρο και επικίνδυνο για τα παιδιά μας», δήλωσε ένας ιερέας, ενώ η Ελένη Παπά, 62 ετών, που διαδήλωνε κρατώντας μία εικόνα του Χριστού είπε ότι, «Είναι σαν να ασπαζόμαστε τον διάβολο. Η παλιά Eurovision ήταν καλύτερη. Τώρα μπήκε ο σατανάς μέσα της».

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των πιστών, είπε ότι το τραγούδι αφορά τη μάχη μεταξύ καλού και κακού.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σε σχόλιο Ιερέα που πρόκειται να παρέμβει αύριο στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE σημείωσε για το αποτέλεσμα της eurovision:

Λυπούμεθα για την Κύπρος μας και την μή επιθυμητή θέση σε έναν μεγάλης εμβέλειας διαγωνισμό, όμως οι άνθρωποι απέδειξαν ότι δεν αγαπούν το διάβολο.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)
  1. May 3 χρόνια πριν

    So how do you explain English getting 0 points…God does not care about songs but humility… “Humility and Love, there you have it. This is everything” – St Paisios.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.