Με την τήρηση μονόλεπτης σιγής η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας του Αρμενικού Έθνους και την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς .

Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου σημείωσε ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων, το πρώτο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, που αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία, καθόρισε την 24η Απριλίου ως Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Αρμενικού Έθνους και έχει εγκρίνει σχετικά ψηφίσματα».

«Φέτος καταδικάζει για ακόμη μία φορά με τον πιο έντονο τρόπο το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και εκφράζει τη συμπαράσταση της Κύπρου προς τον λαό της Αρμενίας μέχρι την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διεθνώς», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι «η Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεοτούρκους, η οποία άρχισε το 1915 στοίχισε τη ζωή σε ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους».

Επίσης, «χιλιάδες άλλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, κακοποιήθηκαν και εξορίστηκαν από τα πάτρια εδάφη, καθώς η ανοχή της διεθνούς κοινότητας επέτρεψε στην Τουρκία να πραγματοποιήσει το φρικτό αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η οποία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να διατηρεί αυτή την κυνική και προκλητική στάση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τη νομιμότητα», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στην επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που συμπίπτει φέτος με το Μεγάλο Σάββατο , ο κ. Αδάμου, σημείωσε ότι «1η Μαΐου του 1886 αποτελεί ημερομηνία σταθμό όσον αφορά το εργατικό κίνημα και τη διεκδίκηση του οκταώρου και καλύτερων συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων, καθώς και σύμβολο των αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη και αναγνώριση του ανθρώπινου μόχθου».

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η φετινή επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων συμπατριωτών μας να πλήττεται οικονομικά, ως αποτέλεσμα της κρίσης που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, «η λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είχε δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία και επηρέασε μεταξύ άλλων κυρίως τους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας, τις τέχνες και τον πολιτισμό, το εμπόριο, τις κατασκευές και τον αθλητισμό».

Διαβεβαίωσε ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διασφαλίσει ότι τόσο οι πληγέντες εργαζόμενοι συμπατριώτες μας όσο και οι επιχειρήσεις μας θα ορθοποδήσουν ξανά».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους βουλευτές να τηρήσουν μονόλεπτη σιγή «τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων, σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.