ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΑ: Το τέλος μιας διαδικασίας που η όποια παράταση της μόνο καλό δεν έκανε για την Εκκλησία της Κύπρου σηματοδότησε η ψηφοφορία της Ιεράς Συνόδου η οποία ανέδειξε νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου τον Πάφου Γεώργιο.

Ο Αθηενίτης Ιεράρχης καλείται πλέον να λειτουργήσει ενωτικά στην Ιερά Σύνοδο προς αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει ενώπιον της η Εκκλησία αλλά και προς επούλωση των όποιων πληγών μπορεί να δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Ο Πάφου Γεώργιος αξιολογήθηκε στο τέλος της ημέρας από την πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου ως μια ομαλή μετάβαση από τις ημέρες του Χρυσοστόμου Β’ στην επόμενη μέρα για την Εκκλησία της Κύπρου. Κάποιες ανησυχίες που μπορεί να υπήρχαν από μερικά μέλη της Ιεράς Συνόδου, φαίνεται πως διασκεδάστικαν κατά τη διάρκεια των επαφών που προηγήθηκαν της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος εκπροσωπεί την συνέχιση των θεμελιωδών πολιτικών του προκάτοχου του με εμφανή όμως την πρόθεση του να ενισχύσει το κοινωνικό έργο της εκκλησίας προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις όπως για παράδειγμα την αντιμετώπιση του ζητήματος της υπογεννητικότητας. Εμφανίστηκε επίσης έτοιμος να ανανεώσει το αφήγημα της εκκλησίας σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εξέλιξη του κόσμου σε τομείς όπως η τεχνολογία και η επιστήμη κατά τρόπο που να συνάδει με το σήμερα. Να δώσει εν ολίγοις ανανεωμένες απαντήσεις σε αυτά τα θέματα.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και η πρώτη αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία εκτιμάται πως θα είναι θετική καθώς ο Πάφου Γεώργιος προέρχεται από το στρατόπεδο των Ιεραρχών που ήταν υπέρ της διατήρησης ισχυρών δεσμών με το Φανάρι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.