Το θέμα του εορτασμού του Πάσχα θα βρεθεί στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο σε κάποια στιγμή πριν από το αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να πάρει αποφάσεις για μια σειρά από θέματα αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να μεταφέρει συγκεκριμένη εισήγηση στον Μακαριώτατο με σκοπό να δοθεί μεγαλύτερη λαμπρότητα και πανηγυρικός χαρακτήρας στην εορτή της 27ης Μαϊου δηλαδή της «Απόδοσης της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα», ημέρα που εορτάζεται η συμπλήρωση 40 ημερών μετά το Πάσχα και τελευταία ημέρα που ψάλλεται στις εκκλησίες το «Χριστός Ανέστη». Ο τελευταίος λόγος ανήκει βεβαίως στην Εκκλησία της Κύπρου.

Η εισήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη γίνεται μιας και θεωρείται πλέον δεδομένο ότι στις εκκλησίες μας οι οποίες θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Εβδομάδα, θα βρίσκονται μόνο Ιερείς, ψάλτες και βοηθοί, αφού το επικρατέστερο σενάριο είναι η παράταση των περιοριστικών μέτρων όπως ισχύουν σήμερα όλο τον Απρίλιο.

Συνεπώς η εκκλησία θα εορτάσει κανονικά το Πάσχα και την Ανάσταση στις 19 Απριλίου, χωρίς όμως πιστούς λόγω των μέτρων που θα ισχύουν.

Κάτι αντίστοιχο συζητείται και στην Ελλάδα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικές διευθετήσεις γίνονται και σε ότι αφορά την μεταφορά του Αγίου Φωτός η οποία θα γίνει φέτος αντί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με στρατιωτικό αεροσκάφος και χωρίς κυβερνητικό παράγοντα όπως κάθε χρόνο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.