Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου μετά την κρίσιμη συνεδρία – Συνεχίζει να διαφωνεί αλλά συμμορφώνεται και τερματίζει δηλώσεις περί… κορoνοϊούλη ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Αποτέλεσμα φαίνεται πως είχε η συζήτηση στην Ιερά Σύνοδο, όσον αφορά το θέμα των δημόσιων τοποθετήσεων μερίδας κληρικών και προτροπής προς τους πιστούς να μην εκβιάζονται, σε αντίθεση με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Κυβέρνησης για ενίσχυση του εμβολιαστικού πλάνου.

Μιλώντας νωρίτερα κατά την αναχώρηση του από την Αρχιεπισκοπή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση και διάλογο και με τον Μητροπολίτη Μόρφου, οι δημόσιες τοποθετήσεις του οποίου για θέματα κορoνοϊού είχαν προκαλέσει «πονοκέφαλο».

Όπως προκύπτει, ο Μητροπολίτης Μόρφου είπε ενώπιον της Συνόδου ότι θα διατηρήσει τις απόψεις του αλλά θα τερματίσει τις δημόσιες δηλώσεις του αναφορικά με θέματα πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναγνώστηκε μετά το πέρας της συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος επαναβεβαίωσε παλαιότερη απόφαση της για το θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας και εμβολιασμού «και κάλεσε όλους, Ιεράρχες, Ιερείς και λαϊκούς προς συμμόρφωση με αυτή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναγνώστηκε, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δήλωσαν υποστήριξη στην απόφαση αυτή και έγινε αναφορά στην έκκληση που απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.