Από την πρώτη στιγμή η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε μεγάλη ακτίνα, για τη συλλογή τεκμηρίων και στοιχείων που να οδηγούν σε εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Σοκαρισμένη η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την κλοπή σορού γυναίκας από τάφο στο Καθολικό Κοιμητήριο Μαρωνιτών στην περιοχή της Ανθούπολης, η οποία καταγγέλθηκε στην Αστυνομία νωρίς το απόγευμα από λειτουργό του κοιμητηρίου.

Από την πρώτη στιγμή η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε μεγάλη ακτίνα, για τη συλλογή τεκμηρίων και στοιχείων που να οδηγούν σε εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Έκλεψαν μέρος των οστών της γυναίκας

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τάφο της γυναίκας, η οποία απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια, ελλείπει μέρος των οστών ενώ η ανασκαφή φαίνεται να έγινε σε βάθος σχεδόν δύο μέτρων. Η κλοπή της σορού τοποθετείται χρονικά από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο ότι διαπράχθηκε χθες τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση ναρκωτικών “πίσω” την κλοπή σορού γυναίκας από κοιμητήριο στη Λευκωσία;
Στο επίκεντρο… ο γιος της νεκρής 

Οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας που ανέλαβαν τη διερεύνηση της μακάβριας υπόθεσης επικεντρώνονται στον γιο της νεκρής γυναίκας, ο οποίος το 2019 συνελήφθη από τις Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση των 15 κιλών κοκαϊνης που εντοπίστηκαν στη Λακατάμια. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί από δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης, ωστόσο μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση και τέθηκε στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας κατηγορίας θα κατέθετε χθες στη δικαστική διαδικασία που ήταν ορισμένη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λευκωσία, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, ο οποίος είναι γνωστό πρόσωπο στις Αρχές. 

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν τάφο κι έκλεψαν σορό γυναίκας σε κοιμητήριο στην Ανθούπολη (ΦΩΤΟ)
Εκβιασμός το επικρατέστερο σενάριο

Οι μέχρι στιγμής εξετάσεις του ΤΑΕ, του ΥΠΕΓΕ και της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφορίων για την υπόθεση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ή οι δράστες στοχεύαν στο να εκβιάσουν τον μάρτυρα κατηγορίας, προκειμένου να μην καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου. Αξιολογούνται επίσης πληροφορίες που φαίνεται να έφτασαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στις Αρχές, που έκαναν λόγο για απειλές κατά του μάρτυρα και ύποπτες κινήσεις μοτοσικλέτας έξω από τον αστυνομικό σταθμό όπου κρατείται.

“Παρέλαση” προσώπων από το ΤΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν περάσει ήδη πρόσωπα για ανάκριση, ωστόσο δεν έχει προκύψει οτιδήποτε εναντίον οποιουδήποτε που να δικαιολογεί την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Οι έρευνες και εξετάσεις των Αρχών μάλιστα, δεν αποκλείεται να επεκταθούν και στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατούνται πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των 15 κιλών κοκαϊνης. 

Συναγερμός στον χώρο όπου κρατείται

Η κλοπή της σορού έχει σημάνει “κόκκινο συναγερμό” στις Αρχές που ενισχύουν τα μέτρα ασφάλειας του μάρτυρα κατηγορίας, στον αστυνομικό σταθμό όπου κρατείται. Πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν παραταχθεί έξω από τον χώρο, ενώ συχνές περιπολίες διενεργούνται στην γύρω περιοχή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.