Συγκεκριμένες ημερομηνίες για κατάθεση μαρτύρων αποφασίστηκαν την Παρασκευή, στην θανατική ανάκριση για τον εθνοφρουρό Θανάση Νικολάου, με το δικαστήριο να προσβλέπει στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου.

Κατά την διάρκεια διαλείμματος της σημερινής διαδικασίας δεν έλειψαν εντάσεις, καθώς οι γονείς του δολοφονηθέντος εθνοφρουρού εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους προς την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ζήτησε να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου, που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, οφειλόταν σε αυτοχειρία, κάτι που ανέτρεψαν τα τελευταία πορίσματα, μετά την εκταφή των οστών του εθνοφρουρού. Αίτημα του δικηγόρου του κ. Σταυριανού για να παρακολουθήσει την διαδικασία, ως ενδιαφερόμενο μέρος, απορρίφθηκε στην προηγούμενη διαδικασία.

Η νέα δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία να δηλώσει κατά πόσο θα γίνουν από κοινού αποδεκτά τα νέα πορίσματα, ώστε να μην χρειαστεί να κληθούν από την Ελλάδα οι εμπειρογνώμονες, με την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Στην προσπάθεια καθορισμού ημερομηνιών για συνέχιση της διαδικασίας, η δικαστής διαμήνυσε ότι, παρά το φόρτο εργασίας, δίνει προτεραιότητα στην θανατική ανάκριση, αναβάλλοντας άλλες υποθέσεις και αναμένει το ίδιο να γίνει και από τις δυο πλευρές.

Το δικαστήριο έδωσε χρόνο στις δυο πλευρές να επικοινωνήσουν με τους εξ Ελλάδος εμπειρογνώμονες, ώστε να διαπιστωθεί ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στην Κύπρο για να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο πρώην προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, λόγω ηλικίας, αδυνατεί να παρευρεθεί στη διαδικασία, ενώ για τον καθηγητή Εμμανουήλ Αγαπητό θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μετά από επικοινωνία μαζί του.

Η δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι επιθυμεί να καταθέσουν η παθολογοανατόμος Δήμητρα Καραγιάννη και ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας.

Αποφασίστηκε όπως στις 4 Δεκεμβρίου κληθούν ως μάρτυρες η πρωτοκολλητής του δικαστηρίου, ο υπεύθυνος εξεταστής της υπόθεσης από πλευράς Αστυνομίας και ο Δρ. Μάριος Καριόλου από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Στις 6 Δεκεμβρίου, μετά από αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, θα κληθεί να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ενώ στην πορεία θα ξεκαθαρίσει ποιοι άλλοι μάρτυρες και σε ποιες καθορισμένες ημερομηνίες θα καταθέσουν.

Πρόθεση του δικαστηρίου, όπως ανέφερε η δικαστής, είναι η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.