Πολλά παρατράγουδα εξελίχθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων για το χαλλούμι και την ποσόστωση του γάλακτος, στη βάση του ΠΟΠ, όπως καθορίζεται από τη νομοθεσία.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι μετέβησαν έξω από το Προεδρικό με πομπή οχημάτων και φορτηγών, κουβαλώντας ακόμα και μπάλες σανού και δοχεία με γάλατα. Αμέσως μετά την άφιξή τους, έχυσαν γάλατα στο δρόμο έξω από την είσοδο του Μεγάρου, ενώ στη συνέχεια κατέβασαν τις μπάλες σανού από τα φορτηγά και τους έθεσαν φωτιά.

Μάλιστα, κάποιοι απειλούσαν να ρίξουν την πύλη του Προεδρικού με τα οχήματά τους, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Κάποιοι θεωρούν ότι σωστά έπραξαν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή θα έχει αρνητική κατάληξη και δεν θα εισακουστούν τα αιτήματα τούς.

Ακολούθως, στο σημείο μετέβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Ιωάννου ανέφερε πως «διαμαρτυρόμαστε για την αισχροκέδρεια, το εμπόριο που μας καταστρέφει. Θέλουμε να δούμε μια άσπρη μέρα. Θέλουμε στο ΠΟΠ του χαλουμιού να το γάλα μας να είναι στο 51%. Όχι η Κυβέρνηση να μας εκμεταλλεύεται. Όλα είναι εναντίον μας. Θέλουμε μια οργάνωση δυνατή, να κερδίσουμε το 51% στο γάλα που να μας αξίζει. Αυτά που δίνουμε για το κόστος παραγωγής, δεν κερδίζουμε τίποτα».

Κάποιοι θεωρούν ότι σωστά έπραξαν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή θα έχει αρνητική κατάληξη και δεν θα εισακουστούν τα αιτήματα τούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.