Ψήφισμα με το οποίο ζητούν τη συνέχιση της άσκησης πίεσης από την Μόσχα στο Μπακού για τερματισμό των εχθροπραξιών και απελευθέρωση των αιχμαλώτων, επέδωσε την Τετάρτη το απόγευμα, στον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάτσι η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου, η οποία πραγματοποίησε εκδήλωση έξω από το κτήριο της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Κύπρου, Χακόπ Καζαντζιάν, απαιτούμε από την κυβέρνησης της Ρωσίας να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες και να ασκήσει πίεση προς το Αζερμπαϊτζάν ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι πολέμου που παράνομα κρατούνται από το στρατό των Αζέρων.

Πρόσθεσε ότι το θέμα των αιχμαλώτων πολέμου είναι καθαρά ανθρωπιστικό και ως εκ τούτου «δεν χωρούν εκβιασμοί και μικροπολιτικές».

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας καταδίκασε «την νέα απρόκλητη επιθετική ενέργεια του Μπακού» και σημείωσε ότι οι αιχμάλωτοι πρέπει να απελευθερωθούν βάσει του Δικαίου του Πολέμου. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ως εγγυήτρια δύναμη της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας οφείλει να παρέμβει προς εκτόνωση της κατάστασης και απελευθέρωση των αιχμαλώτων στη βάση διμερών συμφωνιών.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι συγκεντρωθήκαμε εδώ για να διαδηλώσουμε εναντίον των συνεχιζόμενων απειλών και της επέμβασης του Αζερμπαϊτζάν στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αρμενίας.

«Οι Αρμένιοι ανά το παγκόσμιο αισθάνονται ότι ο ρόλος της Ρωσίας ως στρατηγικός εταίρος και εγγυητής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αρμενίας δέχεται προκλήσεις» προστίθεται στο ψήφισμα.

Σημειώνεται ότι δυστυχώς ο ρόλος της Ρωσίας θα συνεχίσει να δέχεται προκλήσεις όσο το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να εκατοντάδες ομήρους και όσο ο στρατός των Αζέρων απειλεί τα σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

«Σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε να ασκείτε πίεση προς την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν οι επεκτατικές επιδιώξεις των οποίων εκτείνονται από το Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή μέχρι και τον Καύκασο» αναφέρει το ψήφισμα της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Κύπρου.

Καταλήγει με την ευχή η ειρηνευτική αποστολή της Ρωσίας στην περιοχή να στεφθεί με επιτυχία ώστε να υπάρξει σταθερότητα στον Καύκασο.

Στην εκδήλωση έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία συγκεντρώθηκε μικρή ομάδα Αρμενίων που διαμένουν στην Κύπρο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν. Στο χώρο υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.