Για "παράδοξα" στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τις γαμήλιες δεξιώσεις έκανε λόγο το μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Εκδηλώσεων Γιώτα Καπαρή. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν είναι σκανδιναβιική χώρα, ώστε να μπορούν οι γαμήλιες δεξιώσεις να τελούνται τις μεσημβρινες ώρες.

“Σε εμάς οι γάμοι αρχίζουν αργά το απόγευμα και τελειώνουν τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Είμαστε ένας χαρούμενος λαός και γιατί πρέπει να αλλάξουμε όλα αυτά που ξέρουμε τόσα χρόνια; Από τον Φεβρουάριο προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρωτόκολλο που να μην είναι εφαρμόσιμο. Έχουμε έρθει παραμονή του ανοίγματος να παραλάβουμε ένα πρωτόκολλο που αναφέρει το Safepass, όταν είναι πλέον αργά. Και εφόσον μας το δίνουνε, μας δίνουν και χίλιες δυο άλλες δυσκολίες.”

Όπως εξήγησε το πρωτόκολλο προνοεί “οξύμωρα πράγματα” για παράδειγμα να μην υπάρχει πίστα, να τελειώνει ο γάμος στις 00:00 και να υπάρχουν οκτώ άτομα ανά τραπέζι.

“Δεν μπορεί να θεωρηθεί επανεκκίνηση για τον κλάδο μας αφού μας δίνουν αυτό το δεδομένο του ωραρίου και φυσικά ο κόσμος θα περάσει σε αναβολές.”

Σε ότι αφορά στην πρόνοια για να μην υπάρχει πίστα, η κυρία Καπαρή εξήγησε ότι ενδεχομένως οι ειδικοί να θέλουν να πουν ότι πρωτόκολλο που εξέδωσαν ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός ατόμων για χορό, αλλά να μπορούν οι καλεσμένοι να χορεύουν με αποστάσεις στα τραπέζια τους. 

“Από τη στιγμή που θα μπω σε μια δεξίωση με Safepass και θα είμαι ελεγμένος, γιατί να υπάρχουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την πρόνοια.”

Το μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων εξήγησε ότι την ευθύνη για τον έλεγχο του Safepass έχουν Αστυνομία και λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού, ενώ επαναρχίζουν διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας για το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

“Μπορεί να έχει κάποιος το προσκλητήριο του γάμου και όταν τον σταματήσει η Αστυνομία για έλεγχο να το έχει για πειστήριο. Δίνονται χαλαρώσεις για ειδικές περιστάσεις και για εμάς οι γάμοι είναι ειδικές περιστάσεις αφού ταλαιπωρούμε όλον αυτόν τον κόσμο τόσους μήνες.”

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/den-eimaste-skandinabia-gia-na-kanoyme-gamoys-kai-dexioseis-mera-mesimeri

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.