Διαστάσεις προσλαμβάνουν οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο, με τον κατάλογο των προσώπων από διάφορους χώρους, που καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να μεγαλώνει. Οι έρευνες της Αστυνομίας, συνεχίζονται και ο όγκος των καταθέσεων είναι μεγάλος.

Κάποιες από τις υποθέσεις που διερευνώνται είναι πολύ σοβαρές με μία από αυτές, με κατηγορούμενο προπονητή στίβου, που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση τεσσάρων αθλητριών ενόσω ήταν ανήλικες, να έχει καταχωρηθεί ήδη στο Δικαστήριο.

Οι δύο πιο σοβαρές υποθέσεις, που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, είναι αυτές του πρώην Μητροπολίτη, αλλά και αυτή του πολιτισμού όπου οι καταγγελίες αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση ανδρών ηθοποιών.

Σ’ ότι αφορά στην υπόθεση με ύποπτο πρώην Μητροπολίτη, που φέρεται να βίασε γυναίκα, ο οποίος καταγγέλθηκε δημόσια από άλλες δύο, η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις. Άλλες δύο γυναίκες εξέφρασαν την πρόθεση να τον καταγγείλουν και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση εντός της επόμενης εβδομάδας. Ο REPORTER επικοινώνησε με τον πρώην Μητροπολίτη, ο οποίος αρνείται τα πάντα χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντίες εναντίον του, τόσο την καταγγελία όσο και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Υπόθεση με βάθος, φαίνεται να είναι αυτή που διερευνάται για το κυπριακό θέατρο. Ήδη έγινε αριθμός καταγγελιών για σεξουαλική εκμετάλλευση, η μία σε βάρος γνωστού Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου δεν ακούστηκε στις δημόσιες καταγγελίες στην Ελλάδα. Κύπριοι ηθοποιοί φέρονται να υπέδειξαν δεύτερο πρόσωπο, ως το άτομο που τους γνώρισε στον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, θεωρείται κλειδί στην υπόθεση.

Υποδεικνύεται μάλιστα και σε μαρτυρία κύπριου ηθοποιού, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Documento στην Ελλάδα, ως το πρόσωπο που τον γνώρισε σε δεύτερο Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υποθέσεις στην Ελλάδα. Στη μαρτυρία καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση, ο εν λόγω σκηνοθέτης.

Εν τω μεταξύ οι κυπριακές Αρχές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να παράσχουν βοήθεια, εάν τους ζητηθεί από τις Ελληνικές αρχές, λόγω της παρουσίας στην Κύπρο το 2012 του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε την πρώτη του σκηνοθεσία για τον ΘΟΚ στο έργο, «Το Ξύπνημα της Άνοιξης». Πρόκειται για μία χρονιά για την οποία είχαν εγερθεί κάποιες υποψίες για τη φερόμενη δράση του σκηνοθέτη, ο οποίος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο ΘΟΚ, με ανακοίνωση του χθες, την πρώτη μετά το σάλο που προκλήθηκε στο χώρο του πολιτισμού, έσπευσε να αναφέρει με ανακοίνωση πως ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί ενώπιον του στο παρελθόν, αλλά ούτε στο παρόν στάδιο, αναφορικά με διάπραξη σεξουαλικής ή άλλης παρενόχλησης.

Στην Αστυνομία πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφραστεί πρόθεση για καταγγελία και άλλων υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης, λεκτικής και σωματικής βίας από το χώρο του πολιτισμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. Ειρηνη 3 χρόνια πριν

    Στην περίπτωση του ιερέα μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί μου έτυχε να ακούσω από την καντηλαναφτισσα του χωριού μου να λέει ότι πέτυχε μια συγχωριανή της να ρίχνεται στον παπά αυτός να την διώχνει κ αυτή να του λέει ότι θα τον κανει ρεζιλι στο χωριό , κ εκείνη την στιγμή βγήκε η καντηλαναφτισσα κ της είπε ότι αυτή θα την κάνει ρεζίλι στο χωριό αν συνεχίσει κ να ενοχλεί τον παπα κ να διαδίδει ψέματα.
    Δυστυχώς κ στην περίπτωση των ιερωμένων επειδή υπάρχει κ ο έξω απ’ δω που δημιουργεί καταστάσεις κ τσιγκλαει τα πάθη στους λαϊκούς κ οι ιερείς με την σειρά τους έχουν να παλέψουν κ με τον έξω απ’δω, κ με τα πάθη των άλλων κ με τα πάθη τα δικά τους, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα κ όχι όπως φαίνονται.
    Εύχομαι πραγματικά,όλα κ για όλες τις περιπτώσεις να ναι σκευάσματα του διαβόλου κ να ελευθερωθούν τόσο τα θύματα όσο κ οι θύτες!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.