Σε περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας προχωρά σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ως αποτέλεσμα και του εντοπισμού της παραλλαγής «Όμικρον».

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί, μεταξύ άλλων, πρόταση του υπ. Υγείας για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από δεξιώσεις, όπως γάμους και βαπτίσεις. Aπό τις 15 του μήνα οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται και δεν μπορούν να εισέλθουν σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων και νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», το υπ. Υγείας αναμένεται να προτείνει σήμερα όπως εξαιρούνται από το πιο πάνω μέτρο τα παιδιά μεταξύ 12-17 χρονών. Η πρόταση, που μπορεί να θεωρηθεί και ως χαλάρωση προηγούμενης απόφασης, προωθείται για αντικειμενικούς λόγους, αφού είναι αρκετές οι περιπτώσεις γονέων διαζευγμένων ή όχι που δεν συμφωνούν μεταξύ τους για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Η πρόταση για εξαίρεση των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών από το μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ μεθαύριο Τετάρτη, προωθείται προκειμένου να μην θυματοποιούνται τα παιδιά λόγω διαφωνιών μεταξύ γονέων για το θέμα εμβολιασμού.

Παρόλα αυτά, το Υπουργικό αναμένεται επίσης σήμερα να εγκρίνει πρόταση για έναρξη εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Ήδη, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών ομόφωνα άναψε πράσινο και τα πρώτα εμβόλια για παιδιά αυτής της ηλικίας αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην Κύπρο, όπως ανέφερε η γ.δ. του υπουργείου Υγείας. Ενώπιον του Υπουργικού αναμένεται επίσης να τεθεί πρόταση για επίσπευση της 3ης δόσης και συγκεκριμένα για χορήγησή της πριν από τους 6 μήνες. Η πρόταση του υπουργού Υγείας θα αφορά επίσπευση της ενισχυτικής δόσης κατά 15 μέρες. Ήδη, εφαρμόζεται ως πρακτική στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk in) χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω επίσπευσή της, μετά από συνάντηση που θα έχει ο Υπουργός με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή.

Εν τω μεταξύ, μάλλον θετικά κρίνονται τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο πλαίσιο των εξετάσεων PCR σε σχολική μονάδα στη Λεμεσό, αφού με την ολοκλήρωσή τους τα περιστατικά που εντοπίστηκαν με τη μετάλλαξη «Όμικρον» παρέμειναν στα πέντε. Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι η διάθεση των self test θα αρχίσει στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Χθες, καταγράφηκαν άλλοι δύο θάνατοι λόγω Covid. Αφορούν 66χρονη και 84χρονο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.