Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε εντυπωσιακό βίντεο με δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς κατά το 2021 με αφορμή την Ετήσια Διοικητική Συγκέντρωση Απολογισμού Έργου 2021 – Προγραμματισμού έργου 2022. Μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι “αποτελεί αναγκαιότητα η διατήρηση και η επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, αποτελώντας ένα αξιόπιστο μέσο για την υλοποίηση των πολιτικο-στρατιωτικών επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του πολιτιστικού ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου, η «Ετήσια Διοικητική Συγκέντρωση Απολογισμού Έργου 2021 – Προγραμματισμού έργου 2022», του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Υπαρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Χρυσηλίου, του Επιτελάρχη, Αντιστράτηγου Απόστολου Περβολαράκη, των Διοικητών των Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Διοικήσεων, των Διευθυντών των Διευθύνσεων του ΓΕΕΦ και αριθμού επιτελών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Γενικός Επιθεωρητής, οι Διοικητές Αεροπορίας και Ναυτικού και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΦ, παρουσίασαν το έργο που επιτελέστηκε από τις υπαγόμενες σε αυτούς Διευθύνσεις και Διοικήσεις καθώς επίσης και τις προγραμματισμένες δράσεις για το έτος 2022.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, κατά την αποφώνησή του σημείωσε ότι παρουσιάστηκε ένας ολοκληρωμένος και περιεκτικός απολογισμός των πεπραγμένων της Δύναμης. Τόνισε ότι όπως και το 2020, παρά την πανδημία, επιτελέστηκε ένα πολύ σημαντικό έργο από την Εθνική Φρουρά στους τομείς της αμυντικής θωράκισης, της διατήρησης όλων των οπλικών συστημάτων σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση, της αξιολόγησης της μετεξέλιξης-μετασχηματισμού της ΕΦ, της ανάδειξης διακλαδικού πνεύματος και επιχειρήν, της βελτιστοποίηση της διαλειτουργικότητας σε όλα τα επίπεδα, της διεύρυνσης του πλέγματος διεθνών και πολυμερών συνεργασιών και της ενίσχυσης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν για το 2021 και το παρότρυνε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και μεθοδικότητα για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για τη νέα χρονιά. Κάνοντας μια γενική ανασκόπησης των γεωστρατηγικών εξελίξεων και της κατάσταση που επικρατεί στο εγγύς περιβάλλον.

Τέλος, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η διατήρηση και η επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, αποτελώντας ένα αξιόπιστο μέσο για την υλοποίηση των πολιτικο-στρατιωτικών επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.