Ζητήματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, καθώς και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης των κοινών δράσεων των δύο χωρών για τη νέα χρονιά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπου Πετρίδη με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Judith Garber.

Εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση με την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Judith Garber, με την οποία συζητήθηκε η αναπτυσσόμενη ασφάλεια και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρεται σε ανάρτηση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται ότι τον περασμένο χρόνο έγιναν πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Ανάμεσα σε άλλα, διεξήχθη ο πρώτος διάλογος σε θέματα άμυνας, η παροχή εκπαίδευσης για στελέχη της ΕΦ στις ΗΠΑ μέσω του προγράμματος ΙΜΕΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ασκήσεις μεταξύ των ειδικών δυνάμεων των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του ο κος Πετρίδης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα ΜΚΔ, επισημαίνει ότι διεξήχθησαν επισκέψεις του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ σε λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και η μερική άρση του εμπάργκο για προμήθεια μη φονικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

”Συζητήσαμε επίσης τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μας για το 2022 με στόχο την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή και ανάπτυξη της στρατιωτικής και αμυντικής μας συνεργασίας”, καταλήγει ο κος Πετρίδης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.