Ο κατάδικος, βρετανικής καταγωγής, βρέθηκε κρεμασμένος στα λουτρά πτέρυγας που κρατούνται όσοι έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα – Το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει διευθυντής στις φυλακές.

Αυτοκτονία 59χρονου κατάδικου βρετανικής καταγωγής σημειώθηκε πριν λίγο στις κεντρικές φυλακές της Κύπρου. Ο κατάδικος βρέθηκε κρεμασμένος στα λουτρά της πτέρυγας 1Β όπου κρατούνται όσοι βαρύνονται με καταδίκες για σεξουαλικά εγκλήματα. Τον αυτόχειρα εντόπισαν συγκρατούμενοι του και ειδοποιήθηκαν οι δεσμοφύλακες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του protothema.gr, ο Βρετανός έμεινε στην αυτοσχέδια αγχόνη μέχρι να έρθουν οι ιατροδικαστές που κλήθηκαν από τη διεύθυνση.

Είναι η πρώτη αυτοκτονία που καταγράφεται στις Φυλακές εδώ και πολλά χρόνια όταν είχαν αυτοκτονήσει μέσα σε λίγους μήνες έξι κρατούμενοι λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τις οποίες είχε καταδικαστεί η Κύπρος από το ΕΔΑΔ.

Χωρίς διεύθυνση οι φυλακές

Το τελευταίο διάστημα οι Φυλακές δεν έχουν διεύθυνση και έχει τοποθετηθεί προσωρινά ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια των Φυλακών έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν επικαλούμενες λόγους προσωπικής ασφάλειας, καθώς είχαν καταγγείλει αξιωματικό της αστυνομίας, ότι συνεργαζόταν με βαρυποινίτη για να τις υπονομεύσει αναζητώντας βίντεο με προσωπικές τους στιγμές.

Η έρευνα που έγινε κατέδειξε ότι ο αξιωματικός της αστυνομίας είχε διαπράξει ποινικά αδικήματα, αλλά ο γενικός εισαγγελέας επικαλούμενος λόγους «δημοσίου συμφέροντος» αποφάσισε να μην του ασκήσει δίωξη. Μετά από αυτή την εξέλιξη η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια των Φυλακών θεωρούν ότι κινδυνεύουν και έχουν ζητήσει να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία εκτός Φυλακών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.