Δεκαέξι καταγγελίες βρίσκονται μέχρι στιγμής ενώπιον των μελών του ειδικού κλιμακίου, που διερευνά τις υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι οι καταγγελίες αυτές ολοένα και αυξάνονται.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες αφορούν στον χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού, στον αθλητισμό, στον χώρο της πολιτικής και της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι από τις 16 καταγγελίες, οι επτά έχουν καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, η μία βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διερεύνησης.

Εξάλλου, σημείωσε ότι αυξήθηκαν τα πρόσωπα, τα οποία επικοινώνησαν με το ειδικό κλιμάκιο, για να δώσουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, συνολικά έξι άτομα αναμένεται να δώσουν κατάθεση, για υποθέσεις, που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση.

Στην Εισαγγελία μέχρι τη Δευτέρα η υπόθεση της Α. Ελευθερίου

Εξάλλου, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΚΥΠΕ, παραδίδεται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης, που αφορά στις καταγγελίες της πρωταθλήτριας στη σκοποβολή, Άντρης Ελευθερίου.

Σήμερα το πρωί λήφθηκε και η τελευταία κατάθεση που εκκρεμούσε και ως εκ τούτου η υπόθεση οδηγείται στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, τα περιστατικά αφορούν στο ίδιο πρόσωπο, ενώ αυτά έλαβαν χώρα στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2006 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Δυσκολίες στη διερεύνηση για μοναχό

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πηγές, σε ό,τι αφορά στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους της εκκλησίας, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, οι ανακριτές διερευνούν την συγκεκριμένη καταγγελία, ωστόσο, η διερεύνηση προσκρούει σε δυσκολίες, αφού το καταγγελλόμενο πρόσωπο δεν βρίσκεται στην Κύπρο.

Στην καταγγελία προέβη άνδρας, ο οποίος υποστήριξε στην αστυνομία συστηματική του παρενόχληση από μοναχό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.