Ορισμένα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναγάγει το κάρφωμα πιστών ως βασική ασχολία . Δεν τους ενοχλούν οι πορείες αλλά η Εκκλησια.

Συγκεκριμένα αναφέρει η zougla.

Παρανόμως άνοιξε και υποδέχτηκε πιστούς μία εκκλησία στην Ηλιούπολη σήμερα Κυριακή, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού απαγορεύουν την τέλεση λειτουργιών με την παρουσία πιστών, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως γάμους και βαφτίσεις μεταξύ άλλων, επιτρέπεται η συμμετοχή έως 9 ατόμων. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν στην εν λόγω εκκλησία υπερβαίνουν αρκετά αυτόν τον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται πως ισχύουν τα εξής για τους χώρους λατρείας:

Η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, γίνεται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και έως εννέα (9) ατόμων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Οι πιστοί (όλοι με μάσκα) έχουν πάει να πάρουν αγιασμό. Η κολυμβήθρα είναι ΕΚΤΟΣ του ναού.

ΥΓ Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17:50 το απόγευμα της Κυριακής (τότε τελείωσε ο αγιασμός).
Η είδηση ανέβηκε (με πλήρες κείμενο, τίτλους, επιμέλεια, στήσιμο φωτογραφιών, μοντάζ κ.λπ,) στις 18:08 (δηλ. εντός 18 λεπτών).