Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί με επίγεια και εναέρια μέσα (drones) συμβάλλουν στην τήρηση των μέτρων, ενώ μπλόκα ελέγχου έχουν στηθεί στα.

Διόδια

· κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο,

· εισόδους-εξόδους των πόλεων,

· υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες

· και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Οι οδηγίες για τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα Χριστούγεννα θα εορταστούν φέτος με εκτεταμένους ελέγχους και περιορισμένο αριθμό ατόμων (δύο οικογένειες ή μέχρι 9 άτομα) στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους με αρκετό κόσμο, με τραγούδια και δυνατές ομιλίες, χωρίς χρήση μάσκας δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να τις αποφύγουμε όσο το δυνατό περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένεια μας, ή εάν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια ιδανικά θα πρέπει να είναι η ίδια σε όλες τις περιστάσεις, ώστε να διατηρηθεί η λεγόμενη «κοινωνική φούσκα» κατά τη διάρκεια των εορτών.

Εννοείται ότι εάν έχουμε συμπτώματα δεν θα πρέπει να συμμετέχουμε στις συναντήσεις, να φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν και να φροντίζουμε για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και του καλού αερισμού του χώρου.

Σε περίπτωση υπεράριθμων, η αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως εκτός από τον στενό κύκλο της οικογένειάς μας φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα και με… την αστυνομία. Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών (Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία) βρίσκονται επί ποδός για να επιτηρήσουν την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων.

Αυτή άλλωστε θα αποτελέσει crash test ενόψει Πρωτοχρονιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήταν απόλυτα ξεκάθαρος κατά την ενημέρωση της Τρίτης, όταν ερωτήθηκε κατά πόσο θα επανεξεταστεί το εορταστικό πλαίσιο ενόψει Πρωτοχρονιάς αν η κατάσταση τα Χριστούγεννα ξεφύγει, έδωσε την μονολεκτική απάντηση: «Ναι».

Για το λόγο αυτό, σε διπλή σύσκεψη το Μέγαρο Μαξίμου επισφραγίστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να αποφευχθεί η παραμικρή χαλάρωση, θέτοντας σε πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.