Στο γραφικό παραθαλάσσιο παρεκκλήσιο του Αγίου Ονουφρίου στην ομώνυμη περιοχή του Ακρωτηρίου, τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Περάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής του Ακρωτηρίου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη, του οικείου Εφημερίου Αρχιμ. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του π. Βασιλείου Κιάσσου και του Διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία η πιστοί μετείχαν προσευχητικώς της Ακολουθίας ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν την άκουσαν μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως μας με την επιμέλεια του Δ/ντου του σταθμού κ. Ευστρατίου Χατζηδάκη και των συνεργατών του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας μεταξύ άλλων ο Άγιος Ονούφριος είχε κοινωνία και επικοινωνία με τον Θεό. Μία τόσο δυνατή κοινωνία μέσω της προσευχής του, έτσι ώστε να μην μπορούμε να πούμε ότι ο Άγιος ήταν εντελώς μόνος του στην έρημο, γιατί είχε μία επικοινωνία ζωντανή με τον Θεό μέσω της παρακλητικής προσευχής που έκανε νυχθημερόν για εκείνον και για όλον τον κόσμο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.