Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 18 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Πέρθη, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο εκκλησίασμα για τη σημασία του να γίνονται οι Χριστιανοί το “αλάτι της γης” και το “φως του κόσμου” και για το πώς πρέπει να αγωνίζονται ώστε με την υποδειγματική τους ζωή μέσα στην κοινωνία, να δίδουν την καλή μαρτυρία και και να δοξάζεται έτσι το όνομα του Θεού.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος αναφέρθηκε εν συντομία στις δύο φύσεις του Χριστού, τη θεία και την ανθρώπινη, ενώ εξήγησε πως αυτό ακριβώς συμβολίζει το δικέρι που κρατά ο Επίσκοπος σε κάθε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά από την Απόλυση, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μέγας Αλέξανδρος”, έλαβε χώρα το ετήσιο ερανικό γεύμα της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου, με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

Την εκδήλωση διάνθισε με την παρουσία και με τις άψογες χορευτικές επιδείξεις του, το παιδικό χορευτικό συγκρότημα της Ποντιακής Αδελφότητας “Ο Άγιος Γεώργιος”.

Στον χαιρετισμό του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.