ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Εν αναμονή για τα αναδρομικά ενστόλων βρίσκονται χιλιάδες στρατιωτικοί περιμένοντας να εκδοθεί η ΚΥΑ. Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Η κυβέρνηση επιθυμεί τα αναδρομικά ενστόλων να να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της ΥΦΕΘΑ κα Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία έχει δηλώσει τα ποσά θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου και πως η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα ημερών.

Οι πιθανότητες τώρα για να επιτευχθεί ο στόχος της καταβολής των ποσών εντός του Νοεμβρίου σύμφωνα με εξαγγελία του ΥΠΕΘΑ – εξανεμίζονται, καθώς σήμερα ο μήνας έχει πλέον 26.

Για αυτό τον λόγο, κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν εδώ και καιρό ζωντανό το σενάριο της καταβολής των ποσών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί στο τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες ότι τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί μέχρι το τέλος Φλεβάρη..

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Αναδρομικά ενστόλων – Δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού με δημόσιο

Στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.