Αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Στον Οίκο Υποδοχής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2017 η ΚΒ’ συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τη Συνεργασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και του ΥΠΕΞ της Ρωσίας υπό την κοινή προεδρία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κου Γ. Καράσιν.

Προ της ενάρξεως της συνεδρίασεως ο κ. Γ. Καράσιν απένειμε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα τιμητική διάκριση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας «Για την προσφορά στη διεθνή συνεργασία».

Οι μετάσχοντες της συνεδριάσεως συνεζήτησαν διάφορες πτυχές συνεργασίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με το Υπουργείο Εξωτερικών για την περίοδο, η οποία μεσολάβησε από την προηγούμενη ΚΑ’ συνεδρίαση της Ομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της προβληματικής διώξεων των χριστιανών σε διάφορες περιοχές της υφηλίου καθώς και της προστασίας των παραδοσιακών αξιών στα πλαίσια προωθήσεως του διαλόγου Πολιτείας και Ομολογιών και του Διαθρησκειακού Διαλόγου.

Τέλος, στη συνεδρίαση καθορίσθηκαν οι βασικοί άξονες εργασίας της Ομάδας Εργασίας για το προσεχές μέλλον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.