ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Η τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος αποτελεί ωστόσο ανάσα για πολλούς ιδιοκτήτες και διευκόλυνση ως προς το πότε λήγει κάθε παράταση.

Κτηματολόγιο παράταση: Η δήλωση των ακινήτων στο Δημόσιο είναι υποχρεωτική. Και όσοι ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους μέχρι και τη λήξη της περιόδου εκπρόθεσμης δήλωσης κτηματογράφησης, ούτε επιβάλλουν αίτηση διόρθωσης των πρώτων εγγραφών κατά την οκταετή περίοδο λειτουργίας του Κτηματολογίου (αφορά τα νέα προγράμματα) μέχρι την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών τα χάνουν.

Εως τώρα, πάνω από 170.000 ακίνητα (σε περιοχές που έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες εγγραφές) δεν έχουν δηλωθεί και θα βρεθούν σε διαδικασία σταδιακής περιέλευσης στο Δημόσιο.

Κτηματολόγιο παράταση: Περιοχές στην Αττική όπως Μαρούσι, Βύρωνας, Ζωγράφου, Σαλαμίνα, Αρτέμιδα, στη Θεσσαλονίκη η Πυλαία, στην Κρήτη ο Αγιος Νικόλαος, η Ελούντα και η Σούδα αλλά και νησιά όπως η Σκόπελος και η Κίμωλος, αλλά και η Αμφισσα, η Αρτα, το Μεσολόγγι, τα Γρεβενά, το Καρπενήσι, βλέπουν την τελική προθεσμία είτε δήλωσης είτε διόρθωσης να …έρχεται πιο κοντά κατά ένα, δύο, τρία ή περισσότερα χρόνια.

Κτηματολόγιο παράταση: Η απώλεια της περιουσίας συντελείται τόσο στα ακίνητα που η προθεσμία έληξε το 2017 (9.850 ακίνητα) όσο και το 2018 (τουλάχιστον 5.000 ακίνητα). Και αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με πηγές από το Κτηματολόγιο, που οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν ρητά η νέα ρύθμιση να έχει γενική και αναδρομική ισχύ.

«Εγινε ξανά το ίδιο λάθος, γιατί η διατύπωση είναι αντιγραφή της προηγούμενης του Δεκεμβρίου», λένε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.