ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ : Για το κτηματολόγιο, έρχεται νέα παράταση, οι πολίτες χρειάζεται να κάνουν μια αρχική αίτηση κατά την οποία θα λαμβάνουν ένα αριθμό πρωτοκόλλου ώστε στη συνέχεια να μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ : Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και για να αποφευχθούν οι πολύωρες ουρές, το Κτηματολόγιο, ξεκίνησε τη διαδικασία «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

Οι πολίτες χρειάζεται να κάνουν μια αρχική αίτηση κατά την οποία θα λαμβάνουν ένα αριθμό πρωτοκόλλου ώστε στη συνέχεια να μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ακόμη και μετά την λήξη του προγράμματος κτηματογράφησης της περιοχής τους.

Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται τα γραφεία των μελετητών και οι πολίτες που είναι στην εκπνοή των προθεσμιών δεν κινδυνεύουν με επιβολή προστίμων.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο παίρνει παράταση τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2020 εξαιτίας των «ραντεβού» που έχουν κλείσει οι πολίτες για να εξασφαλίσουν εμπρόθεσμη κατάθεση των δηλώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μελετητών, τα ραντεβού στο νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία έχουν καθοριστεί για τον Απρίλιο ενώ στη Νεάπολη και την Ιεράπετρα για τον Μάιο του 2020.

Για παράδειγμα στον Άγιο Νικόλαο από τα 127.233 συνολικά δικαιώματα ραντεβού κλείστηκαν ραντεβού για τα 92.126, στην Ιεράπετρα από τα 171.598 δικαιώματα για τα 82.679 οι δηλώσεις ιδιοκτησίας θα κατατεθούν με ραντεβού και στη Σητεία από τα 214.526 δικαιώματα θα κατατεθούν με ραντεβού τα 47.849.

Συνολικά στις περιοχές αυτές της Κρήτης κλείστηκαν 23.400 ραντεβού για 250.182 δικαιώματα.

Σε Βοιωτία και Φωκίδα έχουν κλειστεί 26.000 ραντεβού έως τον Ιούνιο, τα οποία αφορούν 188.000 δικαιώματα ενώ, μέσω ραντεβού, θα κατατεθούν 270.000 δικαιώματα στο Ηράκλειο έως τα τέλη Απριλίου και 85.000 στην Αιτωλοακαρνανία έως και τον Μάρτιο.

Στην Ελληνικό Κτηματολόγιο υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των δηλώσεων ωστόσο στις αβεβαιότητες παραμένουν το τρίπτυχο δημόσιο, ομογενείς και τράπεζες που αν είχαν σπεύσει να δηλώσουν τα δικαιώματά τους, η εικόνα του έργου θα ήταν πολύ καλύτερη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.