αγια σοφια ηλιοβασίλεμα

Σε μία σύσκεψη που δεν ανακοινώθηκε και που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και άλλων κυβερνητικών στελεχών και συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε η εξωτερική πολιτική χθες.

Στη σύσκεψη, που σύμφωνα με το real.gr, διήρκεσε πέντε ώρες, τέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου οι τουρκικές προκλήσεις που κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα.

Η Αθήνα δεν επιθυμεί να μετατρέψει το θέμα της Αγιά Σοφιάς σε διμερές αν και είναι αποφασισμένη να σηκώσει τους τόνους έπειτα από τη χθεσινή νέα επίθεση της Τουρκίας που έθεσε θέμα δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά και θέμα σεβασμού των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

Αντιθέτως η κυβέρνηση επθυμεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διεθνείς οργανισμοί, με πρώτη την UNESCO, καθώς η Αγία Σοφία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, αναμένεται και παρέμβαση της Ουάσινγκτον.

Ως προς το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που όλο και πιο επιτακτικά θέτει η Άγκυρα, η Αθήνα προειδοποιεί πως οι απαντήσεις που θα δίνει θα είναι σκληρές. Υπενθυμίζει δε ότι αρκεί μία και μόνο σύγκριση με την πορεία της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη για να καταστεί σαφές από την πρώτη στιγμή ποια χώρα σέβεται τις μειονότητες και ποια όχι.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.