Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να μειωθεί στα 1.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό (έναντι 2.000 ευρώ που ισχύει έως σήμερα) και να μπουν νέα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τα κριτήρια που συζητούνται για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι τα εξής:

να αποδεικνύεται μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 20%
να μπει πλαφόν στον αριθμό εργαζομένων (μέχρι 30/06 δεν μπορούν να κάνουν απόλυση οι δικαιούχοι)
να λαμβάνονται υπ’ όψιν προηγούμενες ενισχύσεις
να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ΚΑΔ (για τους δικαιούχους του προγράμματος)

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χθες ότι τα ποσά για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι «κόφτες» εξετάζονται

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, λόγω του τεράστιου αριθμού αιτήσεων και δικαιούχων εξετάζεται να μπουν «κόφτες» στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να μειωθεί στα 1.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό (έναντι 2.000 ευρώ που ισχύει έως σήμερα) και να μπουν νέα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έληξε στις 19 Ιανουαρίου. Η τελική «σούμα» των 732.000 αιτήσεων είναι ενδεικτική του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για τους οποίους ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.