Την ώρα που στο Μαυροβούνιο εντείνεται η κρίση αναφορικά με την περιουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην Κροατία εκφράζονται οι ελπίδες ότι η εκλογή του νέου προέδρου μπορεί να σημάνει καλύτερες ημέρες για την μειονοτική σερβική ορθόδοξη κοινότητα της χώρας.

Ο Μπορίς Μιλόσεβιτς, πρόεδρος του Εθνικού Σερβικού Συμβουλίου, που εκφράζει τα συμφέροντα της κροατοσερβικής μειονότητας τόνισε ότι αυτό που αναμένει από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο είναι να δει τα προβλήματα της σερβικής μειονότητας

«Ελπίζουμε ότι όλα τα χωριά που δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια θα αποκτήσουν. Ελπίζουμε ότι το Σερβικό μειονοτικό σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Αναμένουμε υδροδότηση των περιοχών μας. Επίσης ελπίζουμε ότι επιτέλους η περιουσία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες της» τόνισε ο Μιλόσεβιτς.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας και πρώην διπλωμάτης, Ζόραν Μιλάνοβιτς, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της χώρας.

Ο 53χρονος Ζόραν Μιλάνοβιτς σοσιαλοδημοκράτης,κέρδισε άνετα την απερχόμενη αρχηγό του κράτους, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Μιλάνοβιτς επικρατεί με το 52,7% των ψήφων, έναντι 47,3% της αντιπάλου του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.