ΚΡΗΤΗ ΝΕΑ: Ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και πνευματικά ιδρύματα της Κρήτης η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ορθόδοξη εκκλησία με διεθνή εμβέλεια, αναβαθμίζεται ενεργειακά και ανακαινίζεται μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Κρήτης, της Ακαδημίας και της Μητρόπολης Κισάμου-Σελίνου.

Η σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Μητροπολίτη Κισάμου-Σελίνου Αμφιλόχιο, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή.

Μετά την σημερινή υπογραφή ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου, που αφορά την ανακαίνιση κτιρίων του συνεδριακού κέντρου της Ορθόδοξης Ακαδημίας τα οποία κατασκευάσθηκαν το 1965. Το έργο περιλαμβάνει την κάλυψη των βασικών αναγκών βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων τμήματος του συγκροτήματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Στόχος της παρέμβασης είναι καταρχάς να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ΟΑΚ ως συνεδριακό κέντρο παγκοσμίου εμβέλειας. Η ΟΑΚ έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 18.454,03 τετραγωνικών μέτρων και σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του συνεδριακού κέντρου. Η μελέτη εστιάζει στην επίλυση των επιμέρους προβλημάτων, που έχουν προκύψει με την πάροδο των ετών και από τη συνεχή χρήση. Ειδικότερα, η προτεινόμενη επέμβαση περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες στατικής ενίσχυσης, αρχιτεκτονικών επεμβάσεων κτιρίων και περιβάλλοντα χώρου και Η/Μ εργασίες.

Στην τοποθέτησή του κατά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου, τονίζοντας ότι χρέος της περιφέρειας είναι να ενισχύει δράσεις και υποδομές που αφορούν την ορθόδοξη πίστη, τον πολιτισμό, τις επιστήμες και την παράδοση.

Απο την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα πολύ σημαντική, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον δημιουργό και εμνευστή της ίδρυσης της Ακαδημίας, μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.