Σάλο προκάλεσε η εικόνα από εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κρήτη, στην οποία ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής δεν είναι στην εξέδρα γιατί δεν είχε προβλεφθεί πρόσβαση με ράμπα.

«Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού. Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ», έγραψε η σελίδα «Η αναπηρία είναι κουλ», την ώρα που χιλιάδες ήταν τα μηνύματα αποδοκιμασίας για τον αποκλεισμό του κ. Καπελλάκη από την εξέδρα.

Επίθεση από Ηλιόπουλο: Εικόνα ντροπής

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για εικόνα ντροπής, ζητώντας να δείξουμε μηδενική ανοχή σε πρακτικές αποκλεισμού.

«Εικόνα ντροπής. Ο κ. Αυγενάκης προφανώς δεν έχει κανένα άγχος για τα ζητήματα προσβασιμότητας. Θα μπορούσε τουλάχιστον να μην προσβάλει με αυτό τον βίαιο τρόπο έναν συμπολίτη μας. Θεσμική υποχρέωση όλων μας η μηδενική ανοχή σε πρακτικές αποκλεισμού», σημείωσε.

Η συγγνώμη από Αυγενάκη: Δε θα επαναληφθεί, ήταν λάθος

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρισκόταν στην εξέδρα, ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνοντας πως δε θα επαναληφθεί το λάθος.

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.
H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.
Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά.
“Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.