Δείτε βίντεο - Η απόφαση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης να επισκεφτεί την ενορία ήταν «κόκκινο πανί» για τον ιερέα που έχει σταματήσει να τον μνημονεύει – Ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Ο ιερέας και στο παρελθόν έχει κάνει κηρύγματα κατά των μέτρων της πανδημίας, ενώ όπως ανακοίνωσε, δεν αναγνωρίζει τον Μητροπολίτη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, τους οποίους αποκαλεί με τα κοσμικά τους ονόματα, τους αναγνωρίζει ως «αιρετικούς» και έχει πάψει να τους μνημονεύει.

Μέσω βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube και στο προφίλ του στο facebook, ο ιερέας αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος θα εμφανιστεί στην ενορία «ακάλεστος και χωρίς να επιθυμούμε την παρουσία του, με δεσποτισμό». Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, ο ιερέας λέει ότι «ως πνευματικό προϊστάμενο δεν τον αναγνωρίζω», καθώς τον αναγνωρίζει ως «ψευδεπίσκοπο» και καλεί τους πιστούς να είναι σε ετοιμότητα για να προλάβουν πιθανόν «προβοκάτσια». Όπως λέει, ανάμεσα σε εκείνον και τον Μητροπολίτη δεν υπάρχει κάτι που να τους ενώνει και χαρακτηρίζει τον Δεσπότη του «πονηρό άνθρωπο που το παίζει καλός».

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι ο Μητροπολίτης Πρόδρομος θέλει να προκαλέσει επεισόδια με την παρουσία του και γι’ αυτό έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, στην οποία έστειλε έγγραφο στις αστυνομικές αρχές ζητώντας προστασία.

Ένας Μεγάλος Πειρασμός Για Τον Εορτασμό Της Ενορίας Μας- π. Εμμανουήλ Σαρρής

Τι απαντά η Μητρόπολη

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το ekriti.gr, η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ο ίδιος ο Μητροπολίτης δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και ο κ. Πρόδρομος πρόκειται να παραστεί κανονικά στην πανήγυρη στον Ι.Ν. της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Άνω Καλλιθέα.

Πάγια θέση της μητρόπολης είναι πως «δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία», επομένως η παρουσία του κ. Πρόδρομου δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό πέραν του να συμμετέχει στην εορτή, διαμηνύουν κύκλοι της τοπικής εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.