Πλήθος κόσμου, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, πρόεδροι κομμάτων αλλά και πολιτικοί φορείς της Κρήτης παρακολουθούν την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου.

Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα υποδέχτηκε σήμερα Σάββατο, πλήθος κόσμου το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, του οποίου η ενθρόνιση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αφήχθη στον Μητροπολιτικό Ναό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ λίγη ώρα νωρίτερα κατέφθασαν και οι υπουργοί, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι πρόεδροι του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, υπουργοί και τοπικοί βουλευτές.

Στην Κρήτη βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε σήμερα το πρώτο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχήθηκε στον νέο Αρχιεπίσκοπο «να παράξει νέα σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας Κρήτης».

«Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε» τα πρώτα λόγια του νέου Αρχιεπισκόπου
«Είμαι βέβαιος πως το χέρι του Θεού οδήγησε τα βήματά μου εδώ για να ζήσω όχι απλά δίπλα σας, αλλά μαζί σας. Έρχομαι ως πατέρας της μεγάλης πνευματικής μας οικογένειας, για να λέω σε όλους πως η αγκαλιά του θεού και της εκκλησίας μας είναι ανοιχτή και για να σας απευθύνω αυτή την προτροπή: Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε» είπε, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια ομιλία του ο Ευγένιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.