Στον αγώνα των ηρώων του 1821 αλλά και στην προσφορά της Εκκλησίας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας είναι αφιερωμένος ο Επιτάφιος στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε της Κρήτης.

Για την κατασκευή του χρειάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες χάντρες, καθώς και δεκάδες ώρες εργασίας. Τον Επιτάφιο παρουσιάζει το cretapost.gr.

επιταφιος
Επιτάφιος σαν κέντημα
Ο ηγούμενος της Μονής αναφέρθηκε στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και στον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία.

επιταφιος
Χρειάστηκαν πολλά «χέρια» και πολλές ώρες δουλειάς για το αποτέλεσμα
Η προσφορά της Εκκλησίας κατά την Τουρκοκρατία… Εκκλησία η Μάνα του Γένους μας…

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821 ενάντια στον Τουρκικό ζυγό. Το γένος των Ρωμιών γνώρισε μακραίωνη δουλεία με τεράστιες στερήσεις, διωγμούς, σφαγές και λεηλασίες. Όλα αυτά τα χρόνια της σκλαβιάς η Ορθόδοξη Εκκλησία στάθηκε η μάνα, η παρηγοριά, το στήριγμα του υπόδουλου Γένους μας. Είναι αυτή που διατήρησε τη Ρωμέικη παράδοση, το ορθόδοξο φρόνημα, την ελληνική γλώσσα μέσα από συντονισμένες προσπάθειες όπως τα κηρύγματα του Πατροκοσμά του Αιτωλού και άλλων, τα κρυφά σχολεία των Μοναστηριών μας, την υλική στήριξη του Αγώνα και κάθε κατατρεγμένου Έλληνα. Το δέντρο της Λευτεριάς που άρχισε να ανθίζει από το 1821 ποτίστηκε τόσο πριν όσο και μετά, καθ’ όλα τα χρόνια της σκλαβιάς, με το αίμα των Αγίων Νεομαρτύρων της Πίστεώς μας. Η Εκκλησία κάτω από την σκέπη της συσπείρωσε όλα τα παιδιά της: Πατριάρχες, Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς και απλούς πιστούς από τις τάξεις των διανοούμενων, πολιτικών, στρατιωτικών, πλουσίων και φτωχών, θρέφοντάς τους την πίστη για ελπίδα και Λευτεριά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.