Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι τα περιθώρια δεν έχουν εξαντληθεί και προτείνει τη συνέχιση αλλά και διεύρυνση των διαπραγματεύσεων – Με ένα ξερό «εντάξει» απαντά ο Ρώσος πρόεδρος.

Τη συνέχιση του διαλόγου με τη Δύση φέρεται ότι ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις μη ικανοποιητικές, όπως υποστηρίζει, προτάσεις των Δυτικών στο ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειας.

Πούτιν και Λαβρόφ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση σήμερα, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τα περιθώρια του διαλόγου και τις διαπραγμάτευσης δεν έχουν εξαντληθεί. Μάλιστα υπερθεμάτισε ότι «απέχουν πολύ» από το να εξαντληθούν, ενώ πρότεινε και τη διεύρυνση των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν γίνεται να συνεχιστούν επ’ αόριστον.

«Υπάρχουν πάντα πιθανότητες… Μου φαίνεται ότι οι δυνατότητες δεν έχουν εξαντληθεί…Σε αυτό το στάδιο, θα πρότεινα να συνεχίσουμε… », δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, με τον διάλογο να γίνεται μπροστά στις κάμερες.

Θετικός ο Πούτιν στην πρόταση

Από την πλευρά του, ο Πούτιν παρουσιάζεται να απάντησε λέγοντας «εντάξει». Ο διάλογος σύμφωνα με δημοσιεύματα προβλήθηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Αμέσως μετά τον Πούτιν, ο Λαβρόφ συνάντησε και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg, ο Σοϊγκού είπε πως τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είτε ολοκληρώνονται είτε οδεύουν προς ολοκλήρωση. Όμως, δεν διευκρίνισε εάν τα ρωσικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από εκεί ή όχι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.