«Η Τουρκία δείχνει βούληση να λύσει όλα τα προβλήματα με συνολικό τρόπο, αλλά η Ελλάδα παίζει για τον χρόνο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από την Τουρκία κατά της Ελλάδας και συγκεκριμένα, από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, κατά την Ομιλία Λήξης στη Διάσκεψη Πρεσβευτών με θέμα την «Τουρκική Διπλωματία το 2023 και μετά», επιχείρησε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως «παραβάτη του διεθνούς δικαίου» με αιχμή τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται η Άγκυρα να ανεχθεί αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Μετά τις ενέργειες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, οι δύο πλευρές δεν έχουν συναντηθεί ξανά. Η Τουρκία δείχνει βούληση να λύσει όλα τα προβλήματα με συνολικό τρόπο, αλλά η Ελλάδα παίζει για τον χρόνο. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει αυτές τις περιοχές, ειδικά στα κοντινά μας νησιά, στα νησιά που παραχωρήθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με τις ειρηνευτικές συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων. Το φέραμε στην ατζέντα του ΟΗΕ και στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας», συμπληρώνοντας ότι «θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.