«Η χρήση τέτοιας έκφρασης δεν είναι πιθανό να μειώσει τον πρόεδρο Πούτιν» είπε ο Πεσκόφ

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία, με το Κρεμλίνο να απαντά σε έντονο ύφος στους χαρακτηρισμούς του Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «π…ας γιος».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι το σχόλιο εξευτελίζει τις ΗΠΑ και εκείνους που χρησιμοποιούν τέτοια φρασεολογία, ενώ έκανε λόγο για αποτυχημένη απόπειρα να εμφανιστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως «κάουμποϊ του Χόλιγουντ».

«Είναι ντροπή για την ίδια τη χώρα, εννοώ τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η χρήση μιας τέτοιας έκφρασης κατά του επικεφαλής μιας χώρας από τον Αμερικανό πρόεδρο «δεν είναι πιθανό να μειώσει τον πρόεδρό μας, τον πρόεδρο Πούτιν. Αλλά εξευτελίζει εκείνους που χρησιμοποιούν τέτοια γλώσσα».

Το σχόλιο «ήταν προφανώς, τρόπον τινά, μια προσπάθεια να εμφανιστεί (ο Μπάιντεν) ως κάουμποϊ του Χόλιγουντ. Αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό. Έχει ποτέ χρησιμοποιήσει ο κ. Πούτιν μια αγενή λέξη προς το πρόσωπό σας; Δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Επομένως, θεωρώ ότι αυτό το λεξιλόγιο εξευτελίζει την ίδια την Αμερική», πρόσθεσε.

«Ο παλαβός π…ας γιος»

Η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε χθες, Τετάρτη (21.02.2024), όταν ο Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε κατά του Πούτιν με υβριστικό τρόπο, λέγοντας ότι αποτελεί μία από τις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, που συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος παρουσία ολιγομελούς ομάδας δημοσιογράφων , ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός π@@@@ας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’)) ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή».

Το ακρώνυμο τριών γραμμάτων που χρησιμοποίησε ο κ. Μπάιντεν παραπέμπει στη φράση «son of a bitch» (που μπορεί να αποδοθεί ως «σκύλας γιος» ή «πουτ… γιος» στα ελληνικά).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.