Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας, σ΄ αντίθεση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Εμπλοκή της πολιτικής στις σχισματικές ενέργειες της Ουκρανίας «βλέπει» η Μόσχα, όπως κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Βέβαια, όπως έσπευσε να προσθέσει με νόημα, «γνωρίζουμε ότι οι σχισματικοί δεν ακολουθούν, στην πραγματικότητα, τους κανονικούς κανόνες της εκκλησίας».

Υπογράμμισε δε, ότι το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας, σ΄ αντίθεση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

«Η στάση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι γνωστή και ξέρετε ότι αυτή αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στις εκκλησίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να παρέμβουμε στις διαδικασίες» εξήγησε ο Πεσκόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για την αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος».

Προειδοποίησε μάλιστα, για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών, οι οποίες θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες. Άλλωστε, το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει ήδη διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

από sputnik

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.