ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Διαβάστε την επιστολή - «Ο Μητροπολιτικός Ναός έχει καταληφθεί από παλαιοημερολογίτες - "γνήσιους ορθόδοξους χριστιανούς"· ο πολιτικός κόσμος καλεί την Εκκλησία της Ελλάδος να κάνει υπομονή και να διαπραγματευθεί με τους καταληψίες για το καθεστώς ιδιοκτησίας του ναού»... θα μπορούσαν να είναι οι ειδήσεις σε ένα εφιαλτικό μέλλον.

Και όμως, δυστυχώς, αυτή η παράδοξη κατάσταση είναι πραγματικότητα στο Άγιο Όρος!

Μια ομάδα ΓΟΧ (αυτοαποκαλούμενων «γνησίων ορθοδόξων χριστιανών» – παλαιοημερολογιτών) έχει κάνει κατάληψη διά της βίας στο κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου.

Η σχισματική αυτή ομάδα συντηρεί την κατάληψη με απειλές ανατίναξης του κτηρίου του μοναστηριού και με ρίψεις βομβών μολότωφ κατά ανθρώπινων ζωών! Διασπείροντας ψευδώς ότι είναι επί χρόνια στο μοναστήρι, αποκρύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν στο μοναστήρι και την βία που άσκησαν στα γεροντάκια για να τους πάρουν τις θέσεις τους στην διοίκηση της μονής.

Υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν.

Η πολιτεία διαχρονικά δυστυχώς επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος που ταλανίζει το Άγιο Όρος. Λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων παραμερίζεται το εθνικό συμφέρον και το καλό της Εκκλησίας.

Το Άγιο Όρος ανήκει στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ανήκει και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία σε όλο το κόσμο, όπου η κάθε τοπική Εκκλησία εορτάζει με το ημερολόγιο τής επιλογής της.

Οι λεγόμενοι «γνήσιοι χριστιανοί»-παλαιοημερολογίτες δεν είναι μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, απλά κάποιοι που φορούν ράσα και με διάφορες προφάσεις συγκεντρώνουν οπαδούς και υλικά οφέλη.

Σώστε το Άγιο Όρος!

+Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.