Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις των οικογενειών των αγνοουμένων στα social media.

Απαντήσεις για τους δικούς ανθρώπους ψάχνουν δεκάδες συγγενείς, μανάδες, πατεράδες, σύντροφοι μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Όσοι δεν θρηνούν τους νεκρούς τους, αναζητούν μία πληροφορία, ένα στοιχείο που θα τους δείξει πού βρίσκεται ο άνθρωπός τους. Ελπίδα όλων, να μην βρίσκονται στις «μαύρες» λίστες με τους αγνοούμενους, για τους οποίους οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια του τρένου έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Ο τραγικός απολογισμός από τη σύγκρουση ανέρχεται προς το παρόν στους 44 νεκρούς, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα και στους 55. Άλλωστε οι αγνοούμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφορία, υπολογίζονται στους 19, με δεκάδες σορούς και ανθρώπινα μέλη να παραμένουν αταυτοποίητα.

Δυστυχώς, ίσως υπάρξουν και αυτοί που δεν καταφέρουν ποτέ να παραλάβουν τη σορό των δικών τους, καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στα πρώτα βαγόνια του τρένου άγγιξαν τους 1.300 βαθμούς, εξαϋλώνοντας τους επιβάτες του.

Μέσα σε αυτή τη μαυρίλα, το πένθος και την οργή, υπάρχουν και τα «φωτεινά» παραδείγματα ηρώων, που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να σώσουν με ότι μέσα διέθεταν τους εγκλωβισμένους συνανθρώπους τους.

Εκκλήσεις στο Twitter – «Μήπως τους έχετε δει;»

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνουν οικογένειες και φίλοι αγνοουμένων που ταξίδευαν με την μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62.

Με φωτογραφίες και δάκρυα στα μάτια βρίσκονται από την πρώτη στιγμή έξω από τα νοσοκομεία και αρνούνται να φύγουν αν δεν μάθουν μία πληροφορία για την τύχη τους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά και στους επιβαίνοντες των τρένων που βγήκαν ζωντανοί, δίνουν λεπτομέρειες για τα ρούχα τους, τα πράγματά τους, μήπως κάποιος τους έχει δει ή γνωρίζει τι έχουν απογίνει.

Οι περισσότεροι αγνοούμενοι, όπως και τα θύμα της τραγωδίας, είναι νεαροί, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται και στα social media, όπου συγγενείς και φίλοι φοιτητών κάνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις, αναρτώντας φωτογραφίες τους, τα ονόματά τους.

Ψάχνουν τον Βασίλη, την Ελπίδα, την Αναστασία, τον Κυπριανό, την Κλαούντια… και άλλους. Ψάχνουν αν κάποιος διασώστης τούς έχει δει, αν ένας συνεπιβάτης τους, τους παρατήρησε.,

Ο 34χρονος Καρδιτσιώτης, Βάιος Βλάχος είναι ένας από τους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο νεαρός ταξίδευε με το τρένο από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη μαζί με την 36χρονη σύντροφό του επίσης Καρδιτσιώτισσα.

Ο αδελφός του, που ζει στο εξωτερικό, απεύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό να ενημερώσει τις αρχές, με ανάρτηση φίλης του στο Facebook.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Κυπριανού Παπαϊώαννου και της Αναστασίας Αδαμίδου, των δύο παιδιών από την Κύπρο, κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει το παραμικρό.

Χθες, μάλιστα, τελέστηκε παράκληση στην εκκλησία, όπου είναι ιερέας ο πατέρας του νεαρού.

Αγωνιώδης έκκληση και για την 22χρονη Ιφιγένεια, η οποία πιθανόν να βρισκόταν στο 3ο βαγόνι με τον φίλο της, ο οποίος απεγκλωβίστηκε.

Μιλώντας σήμερα στο Mega η σύντροφος του Αναστάσιου Κουτσόπουλο, απηύθυνε έκκληση σε όποιον τον είδε να τους δώσει ένα στοιχείο.

Μαζί με την οικογένειά του, βρέθηκαν χθες στη Λάρισα, όπου δεν τον εντόπισαν σε καμία λίστα. Μάλιστα έδωσαν αίμα για εξέταση DNA.

Όπως ανέφερε η Μαριέττα, μίλησε με τον Αναστάση μία ώρα πριν το τραγικό συμβάν. Ο φοιτητής Γεωπονίας ταξίδευε από την Καρδίτσα για τη Θεσσαλονίκη και ήταν μάλλον στο δεύτερο βαγόνι.

Την ημέρα εκείνη φορούσε ένα λευκό φούτερ και μία μαύρη φόρμα.

Οι ήρωες της διπλανής πόρτας
Με αυταπάρνηση και ενώ τα πάντα δίπλα τους καίγονταν, ένας νεαρος κατάφερε να σώσει 16 συνεπιβάτες του.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση»…, λέει.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ένας από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου, βρισκόταν στο έκτο βαγόνι, εκεί όπου κανείς δεν έπαθε τίποτα, όμως κατόρθωσε να φτάσει στο τρίτο και να σώσει συνεπιβάτες του.

Ο διασωθείς μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές της σύγκρουσης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να σώσει 16 ακόμη συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6, εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι 6 μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4 ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3.

Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3 τουλάχιστον 5 άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα της ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη. Έπρεπε εγώ να τους δείξω που πρέπει να πάμε. Ήθελαν να δουν πρώτα την κατάσταση και μετά να πράξουν. Δεν υπήρχε νερό και οξυγόνο να δώσουμε στους ανθρώπους που ήταν στο βαγόνι 3» ανέφερε ο νεαρός.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση… Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα… Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3 αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε… Δε γνωρίζω αν πήρε κάποιος τηλέφωνο. Η ΕΜΑΚ έφτασε πολύ γρήγορα…» πρόσθεσε.

Η ιστορία του Ανδρέα
Την ώρα που ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει και η αγωνία για τους παγιδευμένους κάτω από το τρένο εντείνεται, μια ανάρτηση, στο Facebook, γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, της Έρης Τζιαστούδη, δίνει μια άλλη εικόνα από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τη διοικητική σύμβουλο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ένας 20χρονος φοιτητής ξεχώρισε με την ηρωϊκή ενέργειά του όταν κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρούς, αγόρια και κορίτσια.

Ο λόγος για τον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο, την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, θέλησε να σώσει κόσμο. Και τα κατάφερε.

Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, Ανδρέας Αλικανιώτης ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.
Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!
Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.