Κραυγή αγωνίας από τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο για να διασωθεί ένας ιστορικός ιερός Ορθόδοξος Τόπος στην Αφρική ο οποίος επλήγη από φονικό κυκλώνα όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ναός των 110 ετών που δημιουργήθηκε με πολλούς κόπους και θυσίες υπέστη μεγάλες ζημιές κυρίως στη στέγη του από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή Μπέιρα της Μοζαμβίκης στην Αφρική.

«Αδελφοί μου, ερωτώ: Είναι δυνατόν να υπάρξει πνευματική καρποφορία στην Επισκοπή μας, εάν οι στέγες των Ιερών Ναών είναι κατατρυπημένες; Ασφαλώς όχι.

Καλοί μου Χριστιανοί, συγκυρηναίοι της διακονίας της αγάπης, ευρισκόμεθα στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι ένας από τους ιστορικούς ναούς του Πατριαρχείου μας στην Μπέιρα της Μοζαμβίκης, της οποίας η μέριμνα μού ανετέθη από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη, ο οποίος είχε κτισθεί με κόπο και θυσίες από τους συμπατριώτες μας προ 110 ετών, υπέστη μεγάλες ζημιές από φονικό κυκλώνα που έπληξε την περιοχή. Χτυπάμε με διακριτικότητα και με σεβασμό την πόρτα της καρδιάς σας, παρακαλώ δε με πόνο ψυχής. Βοηθήστε, βοηθήστε όσο δύνασθε για την αποκατάσταση του Ιερού αυτού Ναού, ώστε να λειτουργείται απρόσκοπτα και να οδηγούνται ψυχές στην αιώνια βασιλεία του Σωτήρος και Κυρίου Ιησού Χριστού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πάντοτε ολόθυμη διάθεση να συμπαρίστασθε στον αγώνα μας». αναφέρει με έμφαση ο Επίκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.