Ο ιερέας της ενορίας της Γάζας περιγράφει μια «πολύ κακή» κατάσταση και ατελείωτη βία.

Η κλιμάκωση της βίας, η οποία ξεκίνησε στην Ιερουσαλήμ, εξαπλώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας μετατρέποντας την αντιπαράθεση σε ανοιχτή σύγκρουση με τη συμμετοχή της Χαμάς.

Προς το παρόν, «η κατάσταση είναι πολύ κακή. Δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο της σύγκρουσης είμαστε και πόσο μακριά θα φτάσουν οι δυνάμεις στο έδαφος. Εδώ λαμβάνουμε αντιφατικές πληροφορίες, ανακοινώσεις και αρνήσεις μιας χερσαίας επιχείρησης, ενώ οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς», δήλωσε ο ιερέας της ενορίας της Γάζας π. Gabriel Romanelli μιλώντας στο AsiaNews.

«Προς το παρόν, όλα τα μέλη της χριστιανικής κοινότητας είναι καλά», πρόσθεσε ο π. Ρομανέλλι, «και η δομή της εκκλησίας διατηρείται. Το σχολείο έχει υποστεί παράπλευρη ζημία που σχετίζεται με τους βομβαρδισμούς, όπως και η Μονή, αλλά όλες οι μοναχές είναι καλά».

Για τον Αργεντινό ιερέα, «είναι απαραίτητη μια εκεχειρία. Θα ήταν ένα επιθυμητό και εξαιρετικό πράγμα, αλλά δεν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, τα πράγματα πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς ανοιχτή σύγκρουση, και υπάρχουν ήδη πολλά θύματα. Πάνω από εκατό από αυτούς και τουλάχιστον 27 παιδιά. . . Είναι τρομερό. Το τελευταίο ανακοινωθέν αναφέρει επίσης 600 τραυματίες και αυτοί δεν είναι αριθμοί. Ο φόρος αίματος είναι ήδη πολύ ψηλός. Πίσω από κάθε θάνατο, πίσω από κάθε θύμα υπάρχει μια ιστορία, μια πληγή, μια προσωπική τραγωδία που γίνεται ακόμα πιο βαθιά όταν αφορά ανηλίκους».

Ο ιερέας εντοπίζει προβλήματα και στην καθημερινή καθημερινή ζωή. Ο π. Romanelli εξήγησε ότι «η ηλεκτρική ενέργεια μειώνεται, ενώ και στο νερό τα αποθέματα θα είναι όλο και λιγότερα».

Σε αυτό το τραγικό πλαίσιο, η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται να «ικανοποιήσει τις ανάγκες» που θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες. «Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι καλά», είπε ο ιερέας «εκτός από κάποιες υλικές ζημιές σε κτίρια, ηλιακούς συλλέκτες και άλλες υποδομές. Οι άνθρωποι δεν φεύγουν από το σπίτι τους, προσπαθώντας να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς».

Είναι μια παράδοξη κατάσταση γιατί μόλις «είχαμε ξεκινήσει να βγαίνουμε πριν από λίγες μέρες ελπίζοντας ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε κάποια φυσιολογική ζωή μετά από ένα χρόνο COVID-19, περιορισμούς και κλειδώματα. Ζούσαμε μια ηρεμία, αλλά η ψευδαίσθηση δεν κράτησε».

«Ένα πολύ αρνητικό σημάδι είναι ότι οι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο τη νύχτα, όπως συνέβαινε συνήθως στο παρελθόν, και αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση φαίνεται να προορίζεται να επιδεινωθεί», εκτιμάει τέλος.

«Πρέπει να προσευχηθούμε και να βασιστούμε στον Κύριο γνωρίζοντας ότι εάν οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πόλεμο, ταυτόχρονα μπορούν επίσης να κάνουν ειρήνη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.