Τη συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Παιδείας με την επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι αντιπρόσωποι του Φαναρίου στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την Εκκλησία της Κρήτης.

Ο υπουργός τόνισε ότι υπήρξε μια επωφελής συζήτηση, τόνισε οι συνεργασία θα συνεχιστεί, ωστόσο ανέφερε με νόημα «ότι υπάρχουν συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά, κι ως εκ τούτου σε αυτές τις περιπτώσεις η κυβέρνηση έχει τον τελευταίο λόγο».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν επιθυμεί την τροποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγματος και το οποίο τιμά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως θεσμό διεθνούς δημοσίου δικαίου και ρυθμίζει τις σχέσεις του με την Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Εκκλησία και αποτρέπει κρίσεις που υπήρχαν στο παρελθόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος και πρόσθεσε ότι το κείμενο που εστάλη από τον υπουργό δεν περιλαμβάνει την Εκκλησία της Κρήτης και υπάρχει ανησυχία βεβαία από πλευράς της Εκκλησίας της Κρήτης: «Δεν μπορεί έτσι όπως έχει να πω ότι μας εκφράζει» τόνισε .

Από την πλευρά του ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε αυτό το οποίο είχε δηλώσει και μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την επιτροπή διαλόγου τη Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ότι δηλαδή «πρέπει να γίνει κατανοητό το πλαίσιο συμφωνίας είναι ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.