Δυο νέους μοναχούς έχει από χθες το απόγευμα στις τάξεις της η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη ενώ δόθηκε η ευχή για ρασοφορία σ' έναν ακόμα δόκιμο μοναχό.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Πέμπτης ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος έκειρε μοναχούς τον Ευάγγελο Μοσχογιαννάκη, ο οποίος μετονομάστηκε σε Ιερώνυμο, και τον καταγόμενο από τη Ναζαρέτ Ρωμανό, ο οποίος διατήρησε το όνομα του.

Επίσης έδωσε την ευχή για ρασοφορία στον δόκιμο μοναχό Παναγιώτη Μπουλαλά, ο οποίος μετονομάστηκε σε Αγαθάγγελο.

Το θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας και τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο πλαισίωσαν στη χθεσινή συγκινητική τελετή η αδελφότητα της Ιεράς Μονής, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, Μοναχοί και μοναχές από Μονές της Αρχιεπισκοπής καθώς επίσης και πολλοί ευλαβείς πιστοί και συγγενείς των μοναχών οι οποίοι και συμμετείχαν προσευχιτικώς, καθ’ όλη την διάρκεια της κουράς.

Ο μοναχός Ιερώνυμος, γεννημένος το 1967, κατάγεται από τις Αγιές Παρασκιές κι είναι ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Μοσχογιαννάκη.

Παρότι από πολύ μικρός, όπως μας είπε η αδελφή του, ήταν κοντά στην εκκλησία τα τελευταία 10 χρόνια επισκεπτόμενος πολύ συχνά την Μονή Επανωσήφη καταστάλαξε ότι η ζωή του βρίσκεται κοντά στο μοναχισμό και τον Άγιο Γεώργιο.

Ο μοναχός Ρωμανός που έχει την ίδια καταγωγή με τον Ιησού, το χωριό της Ναζαρέτ, είναι 39 ετών και επέλεξε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη για να μονάσει. Μέχρι χθες ήταν κι εκείνος δόκιμος μοναχός.

Τέλος ο ρασοφόρος μοναχός Αγαθάγγελος είναι 33 ετών και κατάγεται από την Αθήνα.

Σε ηλικία 20 ετών είχε ξεκινήσει το μοναχικό του βίο στο Άγιον Όρος όμως θέλησε στη συνέχεια να γνωρίσει τη μοναχική ζωή στην Κρήτη και επέλεξε το μοναστήρι του Επανωσήφη, όπου μέχρι χθες επίσης υπήρξε δόκιμος μοναχός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.